Wil je een airco zakelijk van 125 m3 laten installeren? Dat is een investering in de gezondheid en tevredenheid van je werknemers, en in een werkomgeving die aanzet tot hoge productiviteit. Een airco zorgt voor toevoer en afvoer van lucht, en verwarmt je bedrijfspand of kantoor. Ongeacht de buitentemperatuur heerst er een constante temperatuur in je pand gekoppeld aan een aangename luchtvochtigheid. Ook wordt de lucht constant gefilterd en ontdaan van verontreinigingen. Je werknemers voelen zich prettig, er zijn nooit meer problemen met de temperatuur en de lucht is altijd schoon en fris. Een airco voor een relatief klein pand (een 350 m3 airco zakelijk) is bovendien niet duur en daardoor binnen het bereik van praktisch elke onderneming. Wil je investeren in de sfeer en de werklust van jouw bedrijf? Overweeg dan de aanschaf van een airco. In dit artikel bespreken we de beste keuzes en de prijzen die je daarvoor kunt verwachten. Ook geven we adviezen over de optimale afstelling van een airco en hoe je kunt besparen op de aankoop van een aircosysteem.

 

Wat zijn de pluspunten van een zakelijke airco

Het installeren van een airco zakelijk 125 m3 biedt aanzienlijke voordelen voor je bedrijf en je werknemers.

 • Aangename temperatuur – je medewerkers hoeven nooit meer extra truien aan te trekken of te vragen of er een raam open kan. De airco zorgt voor een constante temperatuur die voor de meeste mensen perfect is om in te kunnen werken.
 • Betere luchtvochtigheid – een droge atmosfeer leidt tot allerlei klachten zoals een uitgedroogde huid, geïrriteerde ogen en lenzen, hoesten en kuchen en meer. Een airco zorgt dat de luchtvochtigheid ideaal is voor de menselijke gezondheid.
 • Gezonde lucht – een airco filtert constant schadelijke en irriterende deeltjes uit de omgevingslucht. Je zult merken dat er minder klachten zoals hoestbuien en verkoudheden onder je personeel optreden. Ook voor mensen met allergische problemen zoals hooikoorts wordt je kantoor een fijne omgeving om in te werken.
 • Hoog rendement en lange levensduur – de apparaten die nu in de handel zijn gaan zeer lang mee en verbruiken weinig energie.

 

Voordelig investeren in een airco met de Energie Investerings Aftrek (EIA)

De overheid stimuleert bedrijven om te investeren in energiezuinige bedrijfsmiddelen en maatregelen. Omdat een airco zakelijk 125 m3 energiezuinig is en daardoor het milieu spaart, kan je het merendeel (54,5%) van de kosten van het systeem aftrekken van je fiscale winst onder de zogenaamde Energie Investerings Aftrek (EIA). Dit maakt het aantrekkelijk om te investeren in een airco systeem. Om een beroep te doen op de EIA moet je als ondernemer aan een paar voorwaarden voldoen.

 • De airco staat op de lijst voor investeringsaftrek voor energiezuinige maatregelen. Deze lijst kan je downloaden op de website van de Belastingdienst. Staat hij daar niet op (omdat het bijvoorbeeld een recent model betreft) dan kan de airco waarschijnlijk alsnog worden aangemeld onder een generieke code.
 • Het gaat om een nieuwe airco, niet om een gebruikt exemplaar.
 • De kosten van de airco, samen met eventuele andere energiebesparende bedrijfsmaatregelen, moet in totaal hoger uitvallen dan 2200 euro;
 • Er zijn geen andere aftrekregelingen op de airco van toepassing.

 

 

Welke airco is geschikt voor jouw bedrijf

Er zijn verschillende types airco zakelijk 125 m3 in de handel. Elk daarvan is bedoeld voor een specifieke toepassing en heeft een andere opbouw. Hier bespreken we deze types en in welke situatie ze het beste kunnen worden ingezet.

 

 • De meeste bedrijven die maar uit één ruimte bestaan hebben genoeg aan een single-splitssysteem met een buitenunit en een binnendeel.
 • Panden die meerdere ruimtes bevatten hebben behoefte aan een zogenaamd Multi-splitsysteem, met één buitenunit en meerdere binnendelen die daarop aansluiten.
 • Het VRF-systeem is de oplossing voor grotere panden waarvan sommige ruimtes andere klimaatbehoeften hebben dan andere. Een VRF kan worden aangesloten op een gebouwenbeheersysteem (GBS) en bestaat uit diverse binnen- en buitenunits.

 

De prijzen van een airco zakelijk

De prijzen voor een airco zakelijk 125 m3 hangen af van het vermogen (de hoeveelheid lucht die behandeld moet worden) en het aantal units dat op het systeem wordt aangesloten. Uiteraard wordt een airco duurder naarmate een uitgebreider systeem wordt gekozen. De bekendheid van het model speelt daarbij ook een rol. Kies bij voorkeur een bekend merk en een model airco waar meerdere onafhankelijke recensies voor bestaan. Dat maakt de kans op een verkeerde aankoop kleiner. Om de airco te installeren is het noodzakelijk om een offerte aan te vragen bij een expert. De hoogte van de installatiekosten hangen af van de situatie ter plekke, maar zijn meestal niet bijzonder hoog (een paar honderd euro). Een goede expert zal je ook tips geven over de keuze voor een bepaald apparaat, en de airco zodanig installeren dat hij een maximaal rendement biedt. In deze tabel zie je een overzicht van de gemiddelde kosten voor airco’s van verschillende capaciteiten.

 

  Geschikt voor aantal m3 lucht
Uitvoering 90m3 120m3 180m3 250m3
         
Multi split airco Vanaf 1800 Vanaf 2200 Vanaf 2500 Vanaf 3000
Single split airco Vanaf 800 Vanaf 900 Vanaf 1100 Vanaf 1500

 

Tips voor aankoop en gebruik

 • Een airco hoeft in het algemeen maar eens per jaar plaats te vinden. Als je airco zakelijk 125 m3 in een ruimte staat waar bijvoorbeeld veel stof wordt geproduceerd, kan vaker onderhoud nodig wezen.
 • Maakt je airco meer geluid dan normaal? Dan kan het tijd worden om hem te onderhouden, of misschien is er iets mis met de afstelling. Laat een monteur hier naar kijken.
 • Wil je graag besparen op energiekosten? Kijk goed naar het energielabel van de airco voordat je hem aanschaft.

 

Ben je geïnteresseerd in offertes voor airco’s?

Er zijn meerdere aanbieders die een airco zakelijk 125 m3 verkopen en in je bedrijf installeren. Om die met elkaar te vergelijken kan je offertes aanvragen. Onze offerteservice stuurt je geheel vrijblijvend een aantal scherpgeprijsde offertes toe als je je contactgegevens invult. Klik op de link voor gratis offertes en je vindt zonder enige moeite de beste airco voor jouw bedrijf.