Overweeg je om een airco zakelijk 250 m3 aan te schaffen? En wil je graag weten welk type airco geschikt is voor jouw pand? Deze informatie geven we je in dit artikel, samen met een overzicht van de gemiddelde prijzen en de mogelijkheid voor besparing. Eerst de redenen om een airco te nemen: deze apparaten beheren de conditie van de lucht binnen je bedrijf. De temperatuur ervan wordt op een constant niveau gehouden, ook als het buiten 20 graden vriest of verstikkend heet is. De luchtvochtigheid wordt op een niveau gehouden dat door mensen als aangenaam wordt ervaren. En de lucht wordt constant gezuiverd van vuil, stof en onaangename geuren. Door deze eigenschappen is een airco een investering in een gezond werkklimaat binnen je bedrijf, en zorgt voor tevreden werknemers en de beste voorwaarden voor een hoge productiviteit. Een 250 m3 airco zakelijk ligt bovendien binnen het financiële bereik van bijna elke ondernemer, en er kunnen interessante subsidies voor worden aangevraagd. Lees door om alles over zakelijke airco’s te weten te komen.

 

Wat doet een zakelijke airco voor je onderneming

Een airco zakelijk 250 m3 heeft veel verschillende gunstige effecten voor de mensen die in jouw bedrijf werken en langskomen.

 • Constante temperatuur. In de winter produceert een airco een verwarmende luchtstroom die heerlijk is om in te werken en die overbodige truien onnodig maakt. In de zomer geeft het apparaat constant een fijne koelte af, die je werknemers actief houdt en zorgt dat ze met plezier naar hun werk komen.
 • Regulering van de luchtvochtigheid. Er wordt niet vaak aandacht aan gegeven, maar een ongunstige luchtvochtigheid (te droog of te nat) zorgt ervoor dat mensen zich onaangenaam gaan voelen en hun werkomgeving als onprettig ervaren.
 • Verwijdering van verontreinigingen. De airco maakt je kantoor of bedrijf tot een gezonde omgeving voor je klanten en werknemers. Klachten van de luchtwegen, verkoudheid en allergie wordt sterk verminderd door de constante toevoer van zuivere lucht.
 • Goede energiehuishouding. Moderne airco’s hebben een hoog rendement en kosten je dus weinig aan stroomkosten. De apparaten zijn bovendien onderhoudsarm en gaan lang mee.

 

De Energie Investerings Aftrek (EIA) helpt je voordelig een airco aan te schaffen

De overheid stimuleert de investering in energiezuinige bedrijfsmiddelen door ondernemers. Hieronder valt ook de aanschaf van de meeste soorten airco zakelijk 250 m3. Als je een energiezuinige airco koopt, kan je een groot deel van de kosten aftrekken van je winst. Onder de zogenaamde Energie Investerings Aftrek (EIA) kan je daardoor gemiddeld zo’n 13,5 % van de aanschafkosten van een airco terugkrijgen. Voor het deelnemen aan deze regeling gelden een paar randvoorwaarden, namelijk:

 • Je bent ondernemer binnen het Koninkrijk der Nederlanden;
 • Het systeem valt niet onder andere aftrekregelingen;
 • Het gaat om een nieuwe airco, dus niet om een hergebruikt exemplaar;
 • De totale kosten van de airco vallen hoger uit dan €2.200,-. Je kan de kosten van andere energiezuinige maatregelen meetellen om dit bedrag te bereiken;
 • De airco staat op een lijst van de Belastingdienst met energiebesparende apparaten. Als hij hier niet opstaat en wél energiezuinig is, kan je een generieke code gebruiken om hem aan te melden.

 

De soorten airco die er bestaan

Let goed op als je een airco zakelijk 250 m3 gaat kopen: de opbouw van elk model is anders. Afhankelijk van het aantal ruimtes dat je van wilt airconditioning moet voorzien, zijn er verschillende splits (aftakkingen) aangebracht op de airco. Hieronder zie je de opties.

 

 • Bestaat je pand uit een enkele ruimte, kies dan voor een model met één binnenunit en één buitenunit. In de handel wordt dit vaak een single split genoemd.
 • Het model dat meerdere kamers of ruimtes binnen één pand van airco kan voorzien heet een Multi split systeem. Het bestaat uit meerdere binnenunits die gekoppeld zijn aan een buitendeel.
 • Als je een uitgebreider pand hebt, waarvan elke ruimte op een andere temperatuur gehouden moet worden, kies dan voor een VRF (ook welk City-Multi) airco. Dit model bestaat uit een aantal buitenunits en binnenunits en kan samen met een gebouwenbeheersysteem worden gebruikt.

 

Wat kost een airco zakelijk?

Hoeveel je betaalt voor een airco zakelijk 250 m3 hangt af van de grootte van het systeem. Je zal voor een groter bedrijfspand een systeem met meerdere units moeten inzetten, of één met een hogere capaciteit. Ook de naamsbekendheid van het merk (en de daarmee samenhangende kwaliteit en levensduur van de airco) is een factor die de prijs bepaalt. Het is altijd een goed idee om reviews van de verschillende types te bekijken. Zeker de reviews van onafhankelijke bronnen geven een goede indruk van de betrouwbaarheid van een bepaald type airco. Vind je het moeilijk om een beslissing te nemen, informeer dan bij een expert op het gebied van airco’s. Die kan je helpen om het juiste model uit te kiezen en meteen een schatting geven van de installatiekosten (die overigens niet duur uitvallen vergeleken bij de aankoop van het apparaat). Ook als je een complex VRF-aircosysteem wil, moet je een offerte voor maatwerk aanvragen bij een installateur.

 

  Vermogen
Splits 80m3 105m3 150m3 200m3
Single €950,- tot 1400,- €1000,- tot 1500,- €1150,- tot 1600,- €1400,- tot 2000,-
Multi €2000,- tot 2500,- €2150,- tot 3000,- €2100,- tot 3600,- €2450,- tot 4000,-

 

Tips

 • Het is aan te raden om je airco zakelijk 250 m3 minstens eens per jaar te laten controleren en onderhouden door een monteur.
 • Zet je airco in de zomer niet meer dan zeven graden lager dan de buitentemperatuur: de mensen in het vertrek kunnen anders verkouden raken.

 

Vraag hier offertes aan voor airconditioning

De keus voor een bepaald model airco zakelijk 250 m3 kan lastig zijn: er zijn veel verschillende aanbieders en tarieven op de markt. Wij helpen je graag, door je een aantal offertes uit jouw omgeving op te sturen. Daarop zie je overzichtelijke informatie over de prijzen van de verschillende vakmannen. Onze service is gratis en vrij van verplichtingen. Klik hier op de link.