Ben je op zoek naar een airco zakelijk 350 m3? Dat is een verstandige aanschaf, want een airco komt de werklust van je medewerkers en de sfeer binnen je bedrijfspand ten goede. Airco’s behandelen de lucht waarin gewerkt wordt en zorgt dat die de optimale condities heeft voor een gezonde werkomgeving. Het systeem kan de ruimte verwarmen of verkoelen, en zorgt voor de toevoer van frisse lucht waaruit alle verontreinigingen zijn weggehaald. Ook houdt een airco de luchtvochtigheid binnen je bedrijf constant. De moderne generatie airco’s is energiezuinig en er gelden voor de aanschaf bovendien interessante subsidies voor ondernemers. Een 350 m3 airco zakelijk is geschikt voor een vrij groot kantoorpand, restaurant, winkel of ander bedrijfspand. In deze tekst geven we je adviezen voor het kiezen van het juiste model airco, en hoe je dat zo voordelig mogelijk aanpakt. Zodat jij en je medewerkers binnenkort kunnen genieten van een ideale atmosfeer die aanzet tot productiviteit en zorgt dat iedereen fluitend naar zijn werk komt.

 

Waarom een zakelijke airco aanschaffen

Een airco zakelijk 350 m3 kan een groot pand voorzien van een ideaal klimaat om in te werken, onder alle omstandigheden.

 • Ideale temperatuur – een airco zorgt voor een temperatuur in het kantoor of pand die perfect is voor de meeste werknemers. Je hoeft geen batterij ventilatoren aan te laten rukken. In de winter hebben je werknemers het ook nooit te koud door de verwarming die de airco biedt.
 • Schone en gezonde lucht – constant worden nare geuren en verontreinigingen door de airco uit de lucht verwijderd. Daardoor treden er minder ziekten zoals verkoudheid op en hebben mensen met hooikoorts en andere allergieën minder last van hun klachten.
 • Goede luchtvochtigheid – hoe droog of hoe vochtig de lucht rondom ons is is bepalend voor onze gezondheid. Huid en slijmvliezen kunnen uitdrogen in een te droge atmosfeer. Lenzen gaan irriteren, luchtwegen drogen uit en mensen gaan hoesten. Ook ervaren mensen een droge geïrriteerde huid en uitgedroogde lippen die gaan schilferen.
 • Lange levensduur en hoog rendement – een moderne airco gaat vaak tientallen jaren mee zonder grote onderhoudsbehoefte, en heeft lage stroomkosten.

 

De Energie Investerings Aftrek (EIA) voor energiezuinig ondernemen

Een airco zakelijk 350 m3 is over het algemeen een energiezuinig systeem, en spaart daardoor het milieu. Omdat de overheid graag wil stimuleren dat ondernemers inzetten op duurzame energie, wordt een deel van kosten van zo’n systeem vergoed onder de Energie Investerings Aftrek (EIA). Ondernemers kunnen daardoor 54,5% van de kosten van hun fiscale winst aftrekken, wat het aanzienlijk interessanter maakt om een airco aan te schaffen. Om in aanmerking te komen voor de EIA gelden een paar voorwaarden.

 • Je bent ondernemer in Nederland, Aruba, Curaçao, Sint Maarten of de BES-eilanden;
 • Het aircosysteem dat je koopt (in combinatie met eventuele andere bedrijfsmiddelen die energie sparen) is duurder dan €2200,-
 • Het systeem is nieuw en dus niet eerder gebruikt;
 • Er gelden geen andere aftrekregelen;
 • Het systeem staat op een zogenaamde energielijst van energiebesparende apparatuur. Deze valt te downloaden op de site van de Belastingdienst. Staat de airco daar niet bij en is hij wel degelijk energiebesparend? Kijk dan of je hem onder een generieke code kan aanmelden.

 

Een keuze maken uit de modellen airco

Voor elk pand is een andere soort airco zakelijk 350 m3 geschikt. De verschillende soorten airco hebben elke een andere opbouw en een ander kostenplaatje. Kijk in het overzicht hieronder welk type airco het beste bij jouw onderneming past.

 

 • Bestaat je bedrijf of kantoor uit één enkele ruimte? Kies dan voor een single-splitsysteem: een type airco met een buitendeel en een binnenunit.
 • Wil je verschillende ruimtes voorzien van airco, koop dan een multi-split airco. Die bestaat uit verschillende binnendelen die van elkaar aftakken, en één buitendeel.
 • Als sommige ruimtes in je pand gekoeld moeten worden terwijl andere warm moeten blijven, heb je een VRF-systeem nodig. Dit bestaat uit verschillende binnen- en buitenarico’s en kan worden gekoppeld aan een gebouwenbeheersysteem (GBS).

 

Een airco zakelijk kopen

Het kopen van een airco zakelijk 350 m3 en de prijzen daarvoor is een ingewikkelde keuze. De prijs hangt vooral af van de manier waarop het apparaat vertakt is en het vermogen van de airco. Hoe meer kubieke meter lucht de airco kan behandelen, hoe hoger de kosten zijn. Maar ook het aantal binnenunits en buitenunits is een factor die de prijs bepaalt, en de naamsbekendheid van het merk speelt ook een rol. Het is verstandig om eerst een aantal offertes of recensies te bekijken en na te gaan of de installateur en airco van jouw keuze betrouwbaar zijn. Het gaat bij de aankoop van een airco om een aanzienlijk bedrag, en je kan je geen miskoop veroorloven. Een betrouwbare installateur kan je snel advies geven over het juiste apparaat en een offerte aanbieden voor de totaalprijs inclusief de installatie. De arbeidskosten zijn slechts een fractie van het bedrag dat je aan de machine zelf zult spenderen. Hieronder zie je een overzicht van gemiddelde prijzen (zonder installatiekosten).

 

  Vermogen (aantal m3 lucht dat behandeld wordt)
Model airco 75 100 175 225
Singlesplit 1000-1400 euro 1100-1600 euro 1200-1750 euro 1400-2000 euro
Multisplit 1800-2100 euro 2000-2600 euro 2400-3200 euro 2800-3800 euro

 

Advies voor aanschaf en onderhoud

 • Voor de kleinere bedrijven kan een mobiele airco een interessante oplossing zijn. Deze airco kan je neerzetten waar hij op dat moment nodig is. Hij moet altijd in de buurt van een raam staan om lucht af te kunnen voeren.
 • Kijk naar het energielabel van de verschillende modellen airco zakelijk 350 m3 s als je een zuinige airco met lage stroomkosten wilt.

 

Direct weten wie de scherpste aanbieding in jouw regio heeft?

Als je op zoek bent naar een airco zakelijk 350 m3, kan het lastig zijn om de beste keus te maken. Het helpt dan enorm als je een paar overzichtelijke offertes met elkaar kunt vergelijken. Bij ons kan je offertes voor airco’s zonder kosten of verplichtingen aanvragen. Klik op de link en je ontvang snel aantrekkelijke aanbiedingen uit jouw streek.