Wil je een airco zakelijk 50 m3 kopen? Weet je niet zeker wat de juiste keuze voor een bepaald model is? In deze tekst leggen we je dat uit, en bespreken we hoe je een zo gunstig mogelijke prijs voor een airco kunt vinden. Om te beginnen in het kort de redenen om een airco aan te schaffen: een airco zorgt voor een aangename en constante luchtconditie binnen je bedrijf. Ook al is het buiten snijdend koud of drukkend warm, de airco voert constant lucht aan die de ideale temperatuur en luchtvochtigheid heeft. Bovendien wordt de lucht in je pand constant gefilterd op verontreinigingen en geuren. Zo ontstaat een atmosfeer die ideaal geschikt is om prettig in te werken, en investeer je dus in de vrolijkheid van je werknemers en de productiviteit van je bedrijf. Een 50 m3 airco zakelijk is geschikt voor een kleiner bedrijfspand of aparte ruimte daarin, en is qua prijs toegankelijk voor elke ondernemer. Bovendien zijn de moderne uitvoeringen van deze apparaten energiezuinig en gelden er gunstige subsidies bij de aanschaf ervan.

 

Wat heeft je bedrijf aan een zakelijke airco

Een airco zakelijk 50 m3 installeren biedt verschillende voordelen voor je kantoor en de mensen die daar dagelijks in werken

  • Goede temperatuur: de airco zorgt in de winter voor een constante toevoer van aangename warme lucht, zonder het vertrek over te verhitten. In de zomer produceert hij een heerlijke koele luchtstroom die een genot is om in te werken. Zo blijven je werknemers fris en actief, en hebben geen last van een drukkende vermoeiende hitte of overmatig zweten.
  • Betere luchtvochtigheid: een te droge of natte atmosfeer heeft, vaak zonder dat we het weren, grote invloed op hoe prettig mensen zich voelen. Door een airco is de lucht nooit te vochtig of te droog, waardoor klachten zoals overmatig zweten, droge geïrriteerde slijmvliezen en luchtwegen, schilferende huid en verkoudheid vermeden worden.
  • Gezondere licht: Door het wegfilteren van ziektekiemen en irriterende stoffen verkeer je constant in een gezonde omgeving. De airco is een grote vriend voor mensen die leiden aan klachten van de luchtwegen en allergieën zoals hooikoorts.

 

Goedkoop airco aanschaffen dankzij de Energie Investerings Aftrek (EIA)

Als je een airco zakelijk 50 m3 gaat aanschaffen, hou dan in de gaten dat de overheid duurzaam ondernemen stimuleert. Er geldt voor de aanschaf van energiesparende bedrijfsmiddelen, zoals de meeste airco’s, een aftrekregeling die je gemiddeld zo’n 13,5 procent kan besparen op de aanschafkosten. Deze regeling heet de Energie Investerings Aftrek (EIA) en geldt voor alle ondernemers binnen Nederland en de meeste eilanden binnen het Koninkrijk. Om een investering met aftrekregeling te kunnen doen onder de EIA gelden een paar voorwaarden.

  • Je koopt een nieuw aircosysteem, geen tweedehands exemplaar;
  • Er gelden geen andere aftrekregelingen voor hetzelfde systeem;
  • Het systeem is duurder dan 2200,-. Maar de kosten van eventuele andere energiezuinige bedrijfsmaatregelen die je er naast aanschaft tellen ook mee om dit bedrag te bereiken;
  • De airco in kwestie staat op een zogenaamde energielijst van zuinige bedrijfsmiddelen. Om dit te controleren kan je de website van de Belastingdienst bezoeken. Staat de airco daar niet tussen? Kijk of je hem zelf aan kan melden.

 

Welke airco is ideaal voor jouw onderneming

Als je een airco zakelijk 50 m3 uitkiest, wees er dan zeker van dat het model goed is afgestemd op jouw ruimte(s). Er zijn namelijk meerdere modellen die elk op een andere manier gemonteerd zijn, en bedoeld zijn voor verschillende toepassingen.

 

  • Als je pand uit één enkele (grote) ruimte ontstaat heb je voldoende aan een zogenaamd single split airco. Die bestaat uit een binnen- en een buitenunit.
  • Heb je meerdere kamers en ruimtes die je op de airco wilt aansluiten? Kies dan voor een systeem met meerdere binnendelen die zijn aangesloten op dezelfde buitenunit. Dit model heet een Multi split airco.
  • Als je gebouw meerdere ruimtes heeft die elk een andere klimaatbehoefte hebben, kies dan voor een airco met een aantal aparte binnen- en buitenunits en koppel het aan je gebouwenbeheersysteem (GBS). Zo’n systeem staat onder meerdere namen bekend, zoals VRF, DVM en City-Multi.

 

De aanschaf van een zakelijke airco

Als je bezig bent om een airco zakelijk 50 m3 te kiezen, onthoud dan om een airco van een bekend merk te nemen. Recensies van onafhankelijke bronnen vertellen je veel over de werking en de prestatie van een airco. Hierdoor verminder je het risico dat je zo dadelijk met een slecht werkende machine opgescheept zit. Het volume lucht dat de airco kan behandelen is verder een belangrijke prijsbepaler, net als de soort vertakking en het aantal binnen- en buitenunits. Als je graag advies wilt, kan je een vakman in de arm nemen. Die kan je vertellen welk type airco geschikt is voor jouw pand, en wat de installatie daarvan gaat kosten. De prijzen voor het installeren van een airco zijn over het algemeen laag en vallen in het niet vergeleken bij de aanschafkosten van de airco zelf. Wil je een goede indicatie van de totale kosten, vraag dan offertes op bij een paar vaklui uit de regio. Hetzelfde geldt als je een uitgebreid VRF-systeem wilt kopen: daar valt geen gemiddelde prijs voor te noemen.

 

  Vermogen airco (aantal m3)
Vertakking 80 105 150 200
         
Multi split €2200 €2400 €3000 €3300
Single split €1300 €1450 €1600 €1800

 

Wij bieden je offertes van vakmensen uit de streek

Wil je snel weten wie de beste tarieven biedt voor een airco zakelijk 50 m3 en de installatie daarvan? Vraag dan bij onze offerteservice offertes uit jouw regio aan. Die krijg je gratis en zonder verplichtingen. Zo vind je zonder gezoek snel de beste vakman met de mooiste prijs. Offertes aanvragen kan je doen door het contactformulier in te vullen.