Voor een airco zakelijk gelden prijzen die binnen het bereik van elke ondernemer vallen. Ze zijn afhankelijk van de grootte van je kantoor en het gekozen systeem. Laten we eerst uitleggen waarom ondernemers een airco willen installeren. Het systeem zorgt voor een constante temperatuur in je bedrijfspand, waardoor het klimaat daar ideaal is voor een optimale werkomgeving. Bij elke buitentemperatuur koelt of verwarmt de airco je kantoor of bedrijfspand, houdt de luchtvochtigheid op een constant niveau, en zorgt voor toevoer van schone en frisse lucht voor een gezonde atmosfeer. Je werknemers voelen zich prettig, de werksfeer is uitstekend en de productiviteit is optimaal. Hierdoor is een airco een investering in zowel prettige arbeidsomstandigheden als in een goed lopende business. In dit artikel behandelen we de voordelen en fijne kneepjes van een airco voor je bedrijf, en hoe je de juiste keuze maakt uit de verschillende typen. De prijzen voor zakelijke airco bespreken we ook en we leggen je uit hoe je daarop kan besparen.

 

Welke voordelen biedt een zakelijke airco

Klanten van een airco zakelijk prijzen het systeem vanwege de fijne werkomgeving die het creëert. Een airco biedt op veel verschillende punten voordelen voor je bedrijf. Laten we ze in het kort onder de loep nemen.

 • Constante temperatuur: je medewerkers hoeven nooit meer last te ervaren door een te hete of te koude werkomgeving. Met een airco houd je de temperatuur van je pand op een niveau waar iedereen goed in kan functioneren.
 • Zuivere lucht: elke verontreiniging, ook afkomstig van buiten, wordt door de airco weggefilterd. Onaangename geuren en verontreinigingen door de bedrijfsactiviteiten zijn niet langer een probleem. Mensen met hooikoorts en andere allergische klachten kunnen zonder problemen functioneren binnen je bedrijf.
 • Perfecte luchtvochtigheid: er wordt niet zo vaak bij stilgestaan, maar luchtvochtigheid en het effect dat die heeft op huid en slijmvliezen van mensen bepaalt voor een groot deel het comfort dat we ervaren. Een airco zorgt dat je werknemers nooit last hebben van geïrriteerde ogen en lenzen, droge luchtwegen en uitgedroogde lippen en huid.

 

Investeren in een energiezuinige airco met de Energie Investerings Aftrek (EIA)

Voor ondernemers die graag willen investeren in duurzame energie of energiebesparende apparatuur geldt de Energie Investerings Aftrek (EIA). Hiermee kan je onder bepaalde voorwaarden flink besparen op de aanschaf van een energiezuinige airco – gemiddeld wel 13,5%. Je kunt je airco zakelijk prijzen hiermee flink drukken en bovendien je bedrijf duurzamer maken. Hiermee kan je 54,5% van de investeringskosten van je fiscale winst aftrekken, bovenop je normale afschrijving. Er gelden een paar voorwaarden:

 • De airco staat op de energielijst voor investeringsaftrek. Die valt te bekijken op de site van de Belastingdienst;
 • Het systeem moet nieuw zijn, dus niet tweedehands;
 • De kosten van de airco (en eventuele andere bedrijfsmiddelen die energie besparen) moet hoger zijn dan €2200,-;
 • Andere aftrekregelingen zijn niet op het systeem van toepassing.

Voldoet de airco die je op het oog hebt aan deze voorwaarden en ben je ondernemer? Dan heb je recht op de EIA. Hierdoor wordt het aantrekkelijker om te investeren in een airco systeem.

 

De soorten airconditioners waaruit je kunt kiezen

Voordat we de airco zakelijk prijzen bespreken, is het goed om te weten uit welke types apparaten je kan kiezen. Allemaal hebben ze een verschillende opbouw en daardoor verschillende doeleinden. Kijk hier welk model het beste geschikt is voor jouw bedrijf.

 

 • Voor bedrijven met maar één vertrek is een single-splitsysteem de beste oplossing. Daarbij heb je één buitenunit en één binnendeel.
 • Koop een multi-splitsysteem als je verschillende kamers en ruimtes binnen een pand wilt aansluiten op de airco. Deze versie heeft één buitendeel en een aantal binnendelen.
 • Een VRF-systeem is ideaal voor grotere panden waarbij sommige ruimtes gekoeld moeten worden en andere verward. Dit systeem bestaat uit meerdere binnen- en buitenunits. De VRF kan ook in combinatie met een gebouwenbeheersysteem (GBS) gebruikt worden.

 

Wat een airco kost

De airco zakelijk prijzen hangen af van het aantal binnen- en buitenunits en het volume lucht dat behandeld kan worden. Hoe uitgebreider de airco, hoe hoger de kosten. Natuurlijk kosten de modellen van bekende bedrijven meer dan die van een obscuur merk uit China. Het is aan te raden om een paar onafhankelijke recensies te zoeken van het type airco dat je overweegt te kopen. Als een machine door meerdere bronnen als goed is beoordeeld, is de kans dat je een miskoop pleegt kleiner. Natuurlijk kan je de keuze voor een bepaald type ook overleggen met de vakman die je de airco laat installeren. Hij kan je veel nuttige adviezen geven en zal je een apparaat aanraden dat bewezen goed presteert.

De kosten voor de installatie van een airco vallen niet eenvoudig in te schatten, omdat die afhangen van de grootte van het bedrijf, de toegankelijkheid van het plafond en de eventuele noodzaak voor een extra draagconstructie. Vraag offertes aan om een goede prijsindicatie voor de installatie te krijgen.

 

  Grootte ruimte(s)
Soort 90m3 120m3 180m3 250m3
Single-split airco > € 750,- > € 1050,- > € 1250,- > € 1550,-
Multi-split airco > € 1750,- > € 2250,- > € 2750,- > € 3250,-

 

Tips voor een airco

 • Om de airco zakelijk prijzen zo laag mogelijk te houden kan je een tweedehands exemplaar aanschaffen. Zeker voor een kleiner bedrijf hoeft dit helemaal geen slechte investering te wezen, aangezien airco’s een lange levensduur hebben. Kijk op marktplaats voor de meeste recente aanbiedingen.
 • Zet je airco met heet weer niet té laag – je bezoekers en medewerkers lopen dan kans om verkouden te raken. Een verschil van maximaal acht graden tussen binnen -en buitentemperatuur is veilig.

 

Wil je gratis offertes uit jouw streek ontvangen?

Als ondernemer zoek je natuurlijk naar de mooiste airco zakelijk prijzen. Wij helpen je graag om die te vinden. Vul hier het contactformulier en we sturen je de beste opties voor zakelijke airco uit jouw regio. Onze service is vrij van kosten en verplichtingen, dus vraag nu een pakketje offertes aan via de link.